Äggröra med ungersk kolbász, szalonna och lök!
Prova att laga en riktigt matig äggröra till frukost eller brunch till helgen. Går att variera på många sätt och servera gärna färska grönsaker till. Detta recept är en variant med ungerska smaker och räcker till hela familjen.
Ingredienser:
- 6 st ägg
- 1/4 finhackad gul lök
- 1/2 skivad Gyulai bondkorv
- ca 25g rökt szalonna
- 1 msk paprikapulver
- flingsalt
Gör såhär:
Tärna rökt szalonna och smält fettet i en stekpanna. Tillsätt hackad lök och skivad kolbász och låt steka tillsammans tills löken är mjuk och korven och szalonna blivit krispig. Vispa ihop äggen och tillsätt en liten skvätt vatten i äggsmeten. Häll äggblandningen över stekpannan och sänk värmen. Dra med en stekspade längs kanterna och botten på stekpannan in mot mitten. Stek äggröran på svag värme och låt den gärna vara lite krämig i mitten.
Krydda med paprikapulver och flingsalt och servera genast tillsammans med bröd och färska grönsaker!