Rakott Krumpli - Ungersk Potatis & Korvlåda

Rakott Krumpli - Ungersk Potatis & Korvlåda

En ungersk maträtt som är lika god till vardags som till middagsbjudningen. En riktig husmansklassiker i det ungerska köket och serveras rykande het direkt ur ugnen. En praktisk maträtt där alla ingredienser tillagas i en form!

 

Ingredienser:

Ca 800g fast potatis

6 st kokta, skivade ägg

1 Gyulai Kolbász Original

5 dl gräddfil (eller 50/50 gräddfil och creme fraise för att efterlikna ungersk Tejföl)

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 200 grader.

Koka potatisen nästan färdig i väl saltat vatten. Låt svalna och skala sedan potatisen och skiva i centimeter tjocka skivor. Skiva Gyulai Kolbász Original i centimeter tjocka skivor och hetta upp dem i en stekpanna så att fettet smälter och korven steks lätt. Häll över gräddfilen i stekpannan och låt koka ihop med korven.

Smöra en ugnsfast form och varva potatiskivor, äggskivor, och häll till sist över korvblandningen. Sätt in i ugnen ca 15 minuter!

Rätten är lika god till vardags som till middagsbjudningen!

Jó étvágyat!🇭🇺

Smaklig måltid!🇸🇪

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.