En ungersk maträtt som är lika god till vardags som till middagsbjudningen. En riktig husmansklassiker i det ungerska köket och serveras rykande het direkt ur ugnen. En praktisk maträtt där alla ingredienser tillagas i en form!
Ingredienser:
Ca 800g fast potatis
6 st kokta, skivade ägg
5 dl gräddfil (eller 50/50 gräddfil och creme fraise för att efterlikna ungersk Tejföl)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka potatisen nästan färdig i väl saltat vatten. Låt svalna och skala sedan potatisen och skiva i centimeter tjocka skivor. Skiva Gyulai Kolbász Original i centimeter tjocka skivor och hetta upp dem i en stekpanna så att fettet smälter och korven steks lätt. Häll över gräddfilen i stekpannan och låt koka ihop med korven.
Smöra en ugnsfast form och varva potatiskivor, äggskivor, och häll till sist över korvblandningen. Sätt in i ugnen ca 15 minuter!
Rätten är lika god till vardags som till middagsbjudningen!
Jó étvágyat!🇭🇺
Smaklig måltid!🇸🇪