Spröda pannkakor fyllda med vallmofrön!
Servera dessa pannkakor som ett gott mellanmål eller en dessert. Ungerska pannkakor gräddas tunna i en gjutjärnspanna med smör. Smeten är något tjockare än våra svenska pannkakor och innehåller kolsyrat vatten.
Ingredienser:
Ca 10 pannkakor:
3 ägg
2 dl mjölk
1,5 dl kolsyrat vatten
4 dl vetemjöl
1 kryddmått salt
2 tsk vanliljsocker
smör till stekning
Fyllning:
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
3 msk russin (kan uteslutas)
Gör såhär:
Vispa sönder äggen lätt och häll i mjölk och sodavatten. Vispa därefter i vetemjöl, salt och vaniljsocker till en jämn, tjock smet. Låt smeten svälla några minuter.
Stek pannkakorna gyllene i en gjutjärnspanna med smör. Vicka på stekpannan för att smeten ska fördelas jämt. Tillsätt en ny smörklick mellan varje pannkaka!
Värm mjölken till fyllningen och slå över i en skål med de torra ingredienserna. Bred fyllningen över pannkakorna och vik dem på mitten två gånger. Pudra florsocker över pannkakorna och servera varma!
Jó étvágyat!🇭🇺
Smaklig måltid!🇸🇪