Mákos Palacsinta Ungerska recept

Mákos Palacsinta

Spröda pannkakor fyllda med vallmofrön!

Servera dessa pannkakor som ett gott mellanmål eller en dessert. Ungerska pannkakor gräddas tunna i en gjutjärnspanna med smör. Smeten är något tjockare än våra svenska pannkakor och innehåller kolsyrat vatten. 

 

Ingredienser:

Ca 10 pannkakor:

3 ägg

2 dl mjölk

1,5 dl kolsyrat vatten

4 dl vetemjöl

1 kryddmått salt

2 tsk vanliljsocker

smör till stekning

 

Fyllning:

120g malda vallmofrön

1 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 dl mjölk

3 msk russin (kan uteslutas)

 

 

Gör såhär:

Vispa sönder äggen lätt och häll i mjölk och sodavatten. Vispa därefter i vetemjöl, salt och vaniljsocker till en jämn, tjock smet. Låt smeten svälla några minuter.

Stek pannkakorna gyllene i en gjutjärnspanna med smör. Vicka på stekpannan för att smeten ska fördelas jämt. Tillsätt en ny smörklick mellan varje pannkaka!

Värm mjölken till fyllningen och slå över i en skål med de torra ingredienserna. Bred fyllningen över pannkakorna och vik dem på mitten två gånger. Pudra florsocker över pannkakorna och servera varma!

Jó étvágyat!🇭🇺

Smaklig måltid!🇸🇪

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.