Chokladtryffel med Kastanjepuré & Brynt smör

Chokladtryffel med Kastanjepuré & Brynt smör

Kastanjernas nötiga smak, brynt salt smör och mörk choklad bildar tillsammans en gudomlig smakkombination som bara måste upplevas. Dessa juliga chokladtryfflar passar såväl till jul som till... vilken dag som helst faktisk!

Vi använder en kastenjepuré som är sötad och smaksatt med rom och vanilj! Vill du lägga till smak av apelsin så koka och reducera pressad apelsinsaft tills det bara återstår en smakrik olja. Droppa sedan ned i tryffelsmeten och blanda ihop!

 

Ingredienser:

125g mörk choklad

1 dl vispgrädde

2-3 msk brynt smör

100g Kastanjepuré 

Choklad till att doppa tryffeln i:

ca 200g mörk choklad

 

Gör såhär:

Blanda alla ingredienserna till tryffelsmeten i en kastrull och låt smälta ihop på svag värme. Låt sedan tryffelsmeten stelna i kylskåp minst 4-5 timmar. 

Finhacka resterande choklad och smält 1/3 över ett sjudande vattenbad. När chokladen har smält ta av skålen från värmen och blanda i resterande 2/3 av den hackade chokladen. Rör om till dess att all choklad har smält. På så sätt tempereras chokladen och gör att den stelnar i rumstemperatur! 

Rulla tryfflar av smeten och doppa dem hastigt i smält choklad. Rippla gärna över smält mjölkchoklad som dekoration eller dekorera med apelsinzest. 

Jó étvágyat!🇭🇺

Smaklig måltid!🇸🇪

Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.