Vad har mexikanska tacos gemensamt med det ungerska köket?
Jo, smaksättningen är baserad på paprikapulver! Att blanda sin egen Tacokrydda är både godare och nyttigare än att köpa färdiga kryddblandningar i butik. I längden blir det dessutom snällare mot plånboken!
Att använda ungerskt paprikapulver som bas i kryddblandningar ger både en vacker färg och god smak! Och visste du att paprikapulver dessutom är rikt på C-vitamin?
Här kommer vårt tips på en väldigt enkel tacokrydda! Prova dig fram genom att variera mellan sött, starkt eller rökt paprikapulver.
Receptet räcker till 500g valfri färs,
Ingredienser:
- 1 msk ungerskt paprikapulver
- 1 msk malen spiskummin
- 1 tsk torkad oregano
- 1/2 tsk malen korianderfrö
- salt
- svartpeppar
Gör såhär:
Blanda alla kryddor och förvara i en lufttät burk, gärna av plåt för att behålla smaken. Kryddor bör förvaras mörkt och svalt!
eller
pudra alla kryddor rakt i stekpannan över valfri färs tillsammans med en liten skvätt vatten och låt puttra några minuter. Paprikapulver smakar beskt om det bränner så sänk gärna temperaturen i stekpannan när kryddorna tillsatts!